hits

8 av 36 (LGD-4033 og GW-501516)


 

8. trening (B):

  • Knebøy - 50 repetisjoner på 122 kg (70 % av 1RM)
  • Markløft - 50 repetisjoner på 132 kg (70 % av 1RM)
  • Skråbenk (hantler) - 50 repetisjoner på 28 kg
  • Chin-up - 50 repetisjoner uten ekstra vektbelastning

 

Det var forsinket muskelømhet (doms) for magemuskler etter aktivitetene med kampsport i de siste dagene. Jeg har ingen øvelser for magemuskler i treningsopplegget for styrke (f. eks. situps, crunch, sittende kneoppdrag), men det er ingen tvil om at muskelgruppen blir aktivert på treningsøktene for kampsport. Det virker ikke som skaden jeg fikk i det høyre kneet på forrige treningsøkt er helbredet eller restituert (dvs. 7 av 8). Det har ikke påvirket evnen til gjennomføring av treningsøktene for styrke, løping eller kampsport, men det er enkelte bevegelser eller vinkler for kneet som fremprovoserer smerte. Det er også slik at smertene nå er på utsiden av det høyre kneet. Jeg tror ikke at skaden er av slik karater at det er aktuelt med begrensning av provoserende aktiviteter eller minimere belastningen. Det er ingen hevelse, blåmerker, stivhet, låsninger mv. Det er inntil videre ikke aktuelt med endringer i treningsopplegget. Det blir nevnt at LGD-4033 (Anabolicum) skal ha "sterke helbredende effekter" ("strong healing benefits"), men at preparatet skal være svakere enn Ostarine (MK-2866) på dette området. Siden det ikke var merkbare effekter av de helbredende egenskapene ved bruk av Ostarine (MK-2866) i et tidligere forskningsprosjekt er det liten sannsynlighet for at det blir effekter fra LGD-4033 (Anabolicum).

Den 3. treningsøkten med løping er gjennomført. Det er fokus på rolig langkjøring i forskningsprosjektet. Treningsøkten består av løping med moderat intensitet (dvs. hjertefrekvens på inntil 150 og inntil ca. 85 % av makspuls) i et segment på ca. 5,3 km. Tiden ble på 22:26 min, dvs. 4:15 min/km. De tekniske beregningene viser 580 kcal. Trendutviklingen på ukebasis hittil i forskningsprosjektet er som følgende:

  • Uke 1: Gjsn. på 4:10 min/km (1 løpstrening) - Beste tid på 22:18 min. og dårligste tid på 22:18 min.
  • Uke 2: Gjsn. på 4:09 min/km (1 løpstrening) - Beste tid på 22:17 min. og dårligste tid på 22:17 min.
  • Uke 3: Gjsn. på 4:15 min/km (1 løpstrening) - Beste tid på 22:26 min. og dårligste tid på 22:26 min.

 

Løpstreningen ble en nedtur for meg. Jeg var mett, tung, treg og slapp. Den lille forbedringen på 0:01 min/km som ble registrert på den forrige treningsøkten ble ødelagt. Jeg merket allerede på den første km at det ble stivhet i muskulaturen på baksiden av låret. I motbakken ble det stivhet i muskulaturen på fremsiden av låret og det var følelse av full stopp. Jeg klarte imidlertid å øke farten i nedoverbakken, men det ble stivhet i legg- og armmuskulaturen. Det var følelse av total svikt for kroppen og jeg fryktet at tiden skulle bli verre enn 4:15 min/km. Jeg er usikker på hva som har skjedd. Det er ingen gode forklaringsfaktorer. Det har vært betydelig økning i kroppsvekten i de første 3 ukene av forskningsprosjektet, men det skal ikke være dramatiske endringer fra forrige uke. Det er i hvert fall ingen endringer for beltespennet på buksen siden sist og kroppsvekten antas å være på ca. +85 kg. Det har også vært oppstart for treningsøkter med kampsport i denne uken, men det er rolig begynnelse og ikke spesielt krevende. Jeg var ikke utmattet eller utslitt etter treningsøkten. Jeg merker at dette var noe demotiverende og det er ingen indikasjoner på effekter fra GW-501516 (Cardarine). Økning i kroppsfettet og svikt for utholdenhet er ikke i samsvar med de teoretiske egenskapene til preparatet.

Therese Johaug (29 år, langrennsløper) ble dømt til 18 måneders utestengelse av Idrettens voldgiftsrett (CAS), dvs. en forlengelse fra 13 måneders utestengelse som ble avgjørelsen i Domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Det var anke fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) som var grunnlaget for revurdering hos Idrettens voldgiftsrett (CAS). Det er fornuftig med internasjonale domsavgjørelser for å unngå problemstillinger med åpenhet, habilitet og uavhengighet i saksforholdet. Den faktiske uavhengigheten ("independence in fact") antas å være tilstede, men den tilsynelatende uavhengigheten ("independence in appearance") er usikker og tvilsom når en norsk toppidrettsutøver blir dømt av et norsk domsutvalg i et norsk idrettsforbund. En ekstern og internasjonal revurdering av saksforholdet var hensiktsmessig og anken til Det internasjonale skiforbundet (FIS) var forståelig. Det er trist at idrettskarrieren til Therese Johaug blir ødelagt og at hun mister Pyeongchang-OL i februar 2018, men samtidig er det ingen tvil om at dommen er i samsvar med sammenlignbare og tidligere saker av tilsvarende karakter. Therese Johaug må følge regelverket som "Ren Utøver" og hun er ansvarlig. I det enkle og grunnleggende opplæringsprogrammet er den tydelige meldingen at "det er ditt ansvar" som utøver å følge regelverket. Idrettens voldgiftsrett (CAS) fremhever at Therese Johaug "burde vært godt kjent med de strenge reglene" og at det er "forventet av utøvere som henne" (dvs. anerkjente internasjonale toppidrettsutøvere). Evt. feilvurderinger, misforståelser eller sløvhet hos lege Fredrik Bendiksen har ingen betydning siden det er et regelverk som må følges og det er utøver som er ansvarlig. Det er ikke grunnlag for skjønnsmessige vurderinger eller bortforklaringer. Therese Johaug er ikke den første og hun blir neppe den siste idrettsutøveren som får ødelagt idrettskarrieren som følge av det som fremstår som uvesentlige feil, avvik eller misforståelser. 

Det er nulltoleranse og påvisning av et forbudt stoff er tilstrekkelig for sanksjoner som langvarige utestengelser, men det er ikke utenkelig at grenseverdier eller vesentlighetsgrenser i slike sammenhenger kan være hensiktsmessig. At det er spor etter forbudte stoffer på dopinglisten burde ikke gi grunnlag for sanksjoner med mindre tilstedeværelsen av stoffet overskrider en fastsatt grenseverdi. Den nåværende nulltoleransen er av slik karakter at det påvirker utøvernes rettsikkerhet. For alkohol og bilkjøring er det grense på 0,2 % (redusert fra 0,5 % i 2001) som følge av at slik konsentrasjon ikke får innvirkning på evnen til å kjøre bil på en trygg, forsvarlig og ansvarlig måte. Det gir samtidig tilstrekkelig fleksibilitet til at sjåføren ikke blir tiltalt for mindre konsentrasjoner av andre stoffer som kan ha gitt utslag på prøvene. Therese Johaug hadde ikke prestasjonsøkende effekter av Clostebol (dvs. et derivat av testosteron) og konsentrasjonen i blodet hennes var på 13 nanogram pr. milliliter. Hun brukte kremen Trofodermin (som riktignok hadde et rødt varselmerke om doping på esken) mot solforbrent leppe. Laboratorier kan i 2017 analysere ned til 5 ng/ml. Det tilsvarer 1/2 sukkerbit i et olympisk svømmebasseng som inneholder 2 500 000 liter med vann. For å sette dette i et enda mer uforståelig perspektiv er 1 nanogram det samme som 0,0000000001 gram. Jeg mener at dette er på et nivå hvor det egentlig ikke er snakk om doping og de prestasjonsøkende effektene er totalt fraværende. Et grunnleggende premiss må være at stoffet i kroppen har økt prestasjonsevnen (evt. tilført kroppen i den hensikt å øke prestasjonsevnen, men det er vanskelig å dokumentene). Siden utøverne blir testet ofte (både innenfor og utenfor konkurranser, forhåndsmeldt og uanmeldt) er det heller ikke anledning for større inntak ved bruk av grenseverdier siden det ville straks blitt avslørt. Utøveren kan derfor ikke foreta spekulasjon med balansering av verdiene. Ved deltakelse i konkurranse er det fornuftig med sammenlignbare forhold og likhet mellom de aktive utøverne slik det kan være krevende med regulering av grenseverdier. Jeg mener imidlertid at kunnskapene om virkningene for dopingmidler er av slik karakter at det kan teoretisk være muligheter til å fastsette en maksimal verdi av stoffet som virker prestasjonsfremmende. Det kan også være aktuelt at hver enkelt utøver har et "sertifikat" som viser hvilke normale verdier som vedkommende har. Gjennom flere tester over lengre tid vil det være anledning for fastsettelse av normalverdi.

Dommen til Therese Johaug er derfor korrekt basert på det gjeldende regelverket. Jeg antar at advokater og media finner dommer av kortere varighet, men det finnes sikkert dommer med lengre varighet også. Therese Johaug er en anerkjent internasjonal toppidrettsutøver og det er forhøyede forventninger til henne. Det må være respekt for bestemmelsene om dopingmidler som regulerer de nasjonale og internasjonale toppidrettsutøvere. Det er derfor lite hensiktsmessig med diskusjon om dommen er korrekt eller feil når dette blir regulert av lover og regler. Det skal være strengt og det skal føles strengt slik som i dette tilfellet. Det gir forebyggende effekter. Det må i stedet være en diskusjon om det er aktuelt med endringer i regelverket for idrettens dopingliste, dvs. grenseverdier, sertifikat eller andre reguleringer som styrker utøvernes rettsikkerhet.

Det er påfallende at utenlandske idrettsutøvere som blir tatt i doping i sammenlignbare forseelser blir slaktet, mens Therese Johaug blir hyllet i media. VG har overskrifter som "Norge bør boikotte OL", "Jeg har det vondt", "Jeg skjønner ingenting" og "Jeg kan ikke skjønne straffen", mens Dagbladet har overskrifter som "Jeg synes det er sjukt", "Langrennsleder raser mot dommen", og "De dømte henne altfor hardt". Jeg forstår at sammenligningen med Justin Galtin kan være tilgjort og feilaktig, men det er viktig å være oppmerksom på at hans første utestengelse på 2 år (senere redusert til 1 år) var som følge av bruk av medisinen Adderall og han har diagnose for ADD. Justin Galtin sluttet i samsvar med anbefalinger å ta medisinen ca. 3 dager før konkurransen (pga. tillatt utenfor konkurranse, men forbudt i konkurranse), men tidspunktet på dagen kan ha betydning slik at det ble påvist spor av amfetamin i urinprøven (jfr. 4 av 36). Det var påstander om at grunnlaget for den andre dopingdommen på 8 år (senere redusert til 4 år) var testosteron i krem bruk av massør (dvs. sammenlignbart med leppekrem som ble anbefalt av lege). Holdningen som media hadde til Justin Galtin under friidretts-VM i London var svært negativ. Media er beskyttende og støttende overfor egne og nasjonale utøvere, mens de utenlandske utøvere blir slaktet og latterliggjort.

Det er usikkert om idrettskarrieren til Therese Johaug er over som følge av dette. Hun har åpenbart tilstrekkelig med ressurser (formue, inntekter, sponsorer, trener- og støtteapparat, sympati, landslaget) til å satse videre og gjøre tilbakekomst i 2018/2019-sesongen i alder av 30-år. Problemstillingen er at treningsopplegget hittil i 2017 har vært basert på at utestengelsen ble begrenset til 13 måneder og det er ingen plan B. Siden det ble forlengelse til 18 måneder blir det ingen deltakelse i konkurranser i 2017/2018-sesongen for henne og det kan være demotiverende for toppidrettsutøver som har 100 % fokus på konkurranser, store internasjonale mesterskap som OL mv. Det blir derfor interessant å følge med på hvilke endringer som blir foretatt av trener- og støtteapparatet hennes. Det er slutten av august 2017 og første anledning for deltakelse i konkurranser blir i slutten av 2018. Det neste store internasjonale mesterskapet er ski-VM i begynnelsen av 2019. Therese Johaug har åpenbart vært uheldig med tidspunktet for den positive dopingprøven (dvs. oktober 2016) når dommen på 18 måneder innebærer at hun mister 2 hele sesonger. Det positive er at Therese Johaug får anledning til å være med landslaget på hele oppkjøringen for 2018/2019-sesongen.

Currently on: 10 mg ed LGD-4033 (Anabolicum) and 20 mg ed GW-501516 (Cardarine) from www.SARMSX.com. Research project for 12 weeks from August 7th until October 29th. 3-day minimalist-style program build aroud the basics and some progressive overload for muscle mass and maintaning of strenght.  Moderate intensity, long-duration cardio for fat loss. Calorie at  +250 to +500 above maintenance level. Focus on development for body fat, strength, muscle mass and body weight. General objectives for muscle mass (increase), strength (maintaning) and fat (unchanged or limited increase) since target is weight increase (bulking).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anahera

Anahera

42, Utlandet

I am quiet, systematic and technical nature and a clever, inventive mind, attentive to detail. I like to finish what I start without interruptions and also to have everything in its place and properly organized. I am inclined to be quiet, reserved, patient and conservative, preferring to test and prove everything to my own satisfaction before committing myself. I take life seriously and can be easily and deeply hurt and go into moods which can be quite extreme at times, causing turmoil and unhappiness. I find it difficult to join in light conversation with those with whom I am not well acquainted. I could feel quite alone and uncommunicative. My limited verbal expression (except with those involved in my field of interest) makes it difficult for me to communicate my deeper thoughts even to those closest to me. Friendships and personal association are accordingly restricted. Contact: anahera@protonmail.com

Kategorier

Arkiv