hits

2 av 36 (LGD-4033 og GW-501516)


 

2. trening (B):

  • Knebøy - 50 repetisjoner på 122 kg (70 % av 1RM)
  • Markløft - 50 repetisjoner på 132 kg (70 % av 1RM)
  • Skråbenk (hantler) - 50 repetisjoner på 28 kg
  • Chin-up - 50 repetisjoner uten ekstra vektbelastning

 

Det var begrenset omfang av forsinket muskelømhet (doms) etter den første treningsøkten (dvs. 1 av 36). Jeg merket at det var stivhet i leggmuskulaturen etter løpstreningen og noe ømhet i korsryggen etter knebøy, men ut over dette var det full restitusjon for kroppen. Siden det har vært sommerferie med 3 uker uten treningsøkter var det forventninger om noe stivhet og muskelsmerter i begynnelsen av forskningsprosjektet, men omfanget er mindre enn ventet. Det er middels til lav vektbelastning, energi-/kalorioverskudd, god søvnkvalitet og hviledag mellom hver treningsøkt for styrke slik at muskelrestitusjon synes å være tilfredsstillende. Muskelømhet oppstår ofte etter nye og uvandte bevegelser, men i utgangspunktet er ingen av øvelsene nye for meg selv om det har vært et mindre opphold i treningsperioden. Manglende omfang av muskelømhet betyr ikke at kvaliteten på treningsøkten er utilstrekkelig.

Jeg tar den daglige doseringen med 1 ml (20 mg) for LGD-4033 (Anabolicum) og 1 ml (10 mg) med GW-501516 (Cardarine) hver morgen før frokost. Halveringstiden er på 24 timer for begge preparatene slik at tidspunktet på dagen for administrasjon av stoffene har begrenset betydning, men det kan være fornuftig å ha et fast tidspunkt hver dag. Det er enkelt å bruke måleenheten (dropper) i flaskene fra SarmsX, dvs. i hvertfall i perioden når mengden i flasken overstiger ca. 5 - 10 ml. Det er veldig krevende med opptak av de siste ca. 5 - 10 ml siden måleenheten ikke rekker ned til bunnen i flaskene. I den forbindelse har jeg i tidligere forskningsprosjekter brukt egen måleenhet (dvs. sprøyte på 1 ml) som er lang nok.

LGD-4033 (Anabolicum) er et SARM og er registrert på dopinglisten til WADA som "øvrige anabole stoffer". GW-501516 (Cardarine) er ikke et SARM, men er registrert på dopinglisten til WADA som "metabolsk modulator" og blir angitt som PPAR-agonist og GW 1516 på listen. Ingen av preparatene er registrert på dopinglisten om hva som anses som dopingmiddel ved anvendelse av Straffeloven § 234. Det er derfor forskjeller i regelverket innenfor og utenfor idretten for preparatene.

Den 1. treningsøkten med løping er gjennomført. Det er fokus på rolig langkjøring i forskningsprosjektet. Treningsøkten består av løping med moderat intensitet (dvs. hjertefrekvens på 140 til 150) i et segment på ca. 5,3 km. Tiden ble på 22:18 min, dvs. 4:10 min/km. De tekniske beregningene viser 580 kcal. Det var ustabil løping (min/km), betydelig reduksjon av tempo i motbakker og stivhet i nedre del av leggene på slutten av distansen, men totalt sett er utholdenheten bedre enn ventet etter sommerferien. Jeg skal unngå at dette blir konkurransepreget og gjennomsnitt hjertefrekvens skal ikke være over 150 på treningsøkten slik at det blir moderat intensitet. Dette er et godt utgangspunkt for sammenligning for den resterende perioden av prosjektet og med tidligere forskningsprosjekter siden det samme løpssegmentet blir benyttet. I det forrige forskningsprosjektet med S-4 (Andarine) ble det progresjon fra 4:35 min/km i uke 1 til 3:59 min/km i uke 8 (jfr. 48 av 48) slik at det blir interessant med sammenligninger i forhold til dette. Jeg skal foreta vurdering av tid, kalorier, gjennomsnitt tempo, gjennomsnitt hjertefrekvens (puls) mv. basert på ukentlige trendlinjer. Det skal derfor være mulig å foreta identifisering av evt. endringer i utholdenhet. Ifølge de teoretiske beskrivelsene av GW-501516 (Cardarine) skal det bli bedre utholdenhet. Preparatet blir betraktet for å være optimalt for utholdenhet ("ultimate endurance enhancer"), gir betydelige forbedringer i utholdenhet ("drastically improve endurance"), høyere VO2-max ("expanding the VO2 max") og kontinuerlige forbedringer i den aerobe kapasiteten ("continuous improvements in aerobic capacity"). 

VG hadde pr. 01.08.2017 en artikkel om "Fitness-stjernen Marthe Sundby er dødssyk", mens Dagbladet hadde pr. 01.08.2017 en artikkel om "Kreftsyke Marthe Sundby tar farvel med familien". Hun er innlagt til lindrende behandling for leverkreft på Akershus Universitetssykehus (Ahus) og har et siste ønske om at uttrykket "tapte kampen mot kreft" avvikles. Uttrykket kan gi inntrykk om at det ikke er gjort nok og Marthe Sundby mener at sykdommen har flere ukjente faktorer som innebærer at det er umulig å slåss.

Marthe Sundby er 42 år og har 1RM på 240 kg i knebøy og 150 kg i benkpress. Hun har deltatt i konkurranser i fitness, bodybuilding og vektløftning. Hun ble nordisk mester i kroppsbygging i 2006 og 2012. Grunnlaget for treningsinteressen var "anlegg for å bygge muskler". Sykdomshistorien begynte med at primær leverkreft ble påvist i 2007 når hun var 32 år, men det ble friskmeldelse etter operasjon hvor 2/3 av leveren ble fjernet. Det finnes ingen kreftkur mot denne typen. Det ble identifisert tilbakefall for ca. 1 år siden og det har vært behandling med immunterapi. Spredningen har vært for stor til at det var anledning til transplantasjon. Ifølge legen er leverkreftdiagnosen sjelden og alvorlig. Det ble tidligere i sommer klart at immunterapien ikke virker lenger. Det er ikke full leversvikt, men det er dårlige utsikter og hun har bestemt hvordan sin egen begravelse blir. Marthe Sundby tapte ikke kampen mot kreften.

Kostholdet til Marthe Sundby er basert på kylling, biff, pasta, ris, havregryn, brokkoli og riskaker. Hun unngår ferdigmat, men er åpen for iskrem og sjokolade i perioder. Treningsopplegget er basert på tunge vekter med 6 - 8 repetisjoner. Kosttilskudd som brukes er Dalblads produkter (proteinbarer, energibarer), proteinpulver, glutamin, Møllers Dobbel, Linfrøolje og NSP (vitaminer og mineraler). Marthe Sundby sier at hun får sjelden spørsmål om bruk av anabole steroider, men har gitt uttalelse om at "det er lov om anabole steroider i Norge og jeg vet ikke hvor utbedret det er i miljøet" for kroppsbygging. Budskapet til unge jenter er "vær deg selv". Marthe Sundby har unike evner, innsatsvilje og mot. Hennes idrettsprestasjoner er imponerende.

Jeg ble oppmerksom på at det i kommentarfeltet til VG og på diskusjonsforum har vært spekulasjoner om bruk av anabole steroider. Slike spekulasjoner synes å være uunngåelig når det er idrettsutøvene med unike ferdigheter, men det er samtidig viktig å ikke være naiv i slike tilfeller. På generelt grunnlag ønsker jeg å bidra med opplysninger om hvordan anabole steroider påvirker lever. Det kan være at kunnskapsformidling gir bedre forståelse for evt. sammenhenger mellom anabole steroider og lever.

Tilfeller av leverkreft i begynnelsen av 30- og 40-årene er sjelden ifølge statistisk fra Cancer Research UK. De kjente faktorer som kan bidra til å øke risikoen for leverkreft er kronisk betennelsestilstand, sykdommer som leder til skrumplever, sukkersyke, tobakk, anabole steroider, overvekt, misdannelser i gallegangene og eksponering for kjemiske løsemidler, arsenikk og aflatoxin.

Lever er kroppens største kjertelorgan og har en rekke livsviktige funksjoner. Lever mottar alt blodet fra portåren med opptatte (resorberte) næringsstoffer fra tarmene og fungerer som rensestasjon for blodet ved å bryte ned avfallsstoffer, giftstoffer, alkohol og gamle blodceller. Leveren kan spalte legemidler (inkl. steroider som blir helt eller delvis ødelagt eller sent videre ut i blodbanen i sin opprinnelige form) samt destruere gifte metabolske avfallsprodukter og andre giftstoffer ved hjelp av enzymsystemene som organet inneholder til dette formålet.

For lever er det ingen bivirkninger som er "vanlig" ved bruk av anabole steroider. Det som er "middels vanlig" er forhøyet nivå i blodet av leverenzymene ALAT (Alaninaminotransferase), ASAT (Aspartataminotransferase) og ALP (Alkalisk fosfatase) som følge av at steroider er toksisk (dvs. giftig) for levercellene. Det som er "sjelden" er blodcyster i leveren, ondartete leversvulster og leversvikt med ikterus (dvs. gulsott, gulfarging av huden), forhøyet gamma-GT (dvs. enzym som finnes i levercellene) og bilirubin (dvs. gult avfallsprodukt som dannes under nedbrytningen av hemoglobin i de røde blodlegemer). Det er størst risiko for leverskade ved bruk av 17alfa-alkylerte anabole steroider i tablettform, dvs. hvor molekylet har fått addert en gitt kjemisk forbindelse på en spesiell plass (ved karbonatom nr. 17) i de fire ringene av karbonatomer som utgjør grunnstrukturen i alle steroider. Det kan for eksempel være preparater som Winstrol, Dianabol, Anavar, Turinabol og Anadrol. Det skyldes at tablettpreparater gir høy konsentrasjon i leveren og at disse preparatene bare i liten grad nedbrytes der. Anabole steroider er derfor skadelig for leveren. Høye doser og langvarig bruk kan i sjeldne tilfeller føre til leversvikt og leverkreft.

Testosteron, Deca-Durabolin, Trenbolon, Equipoise, Primobolan og Masteron har ingen leverskadelige virkninger. Det er holdepunkter for at Anavar er mindre leverskadelig enn de øvrige 17alfa-alkylerte steroidene og kan derfor brukes ved langvarige kurer. Det som er mest leverskadelige er Anadrol og årsaken er trolig at preparatet brukes i høyere doser enn de fleste andre steroider. Anadrol er det sterkeste orale steroidet. Preparatet er mye brukt i styrke- og kraftsport og kroppsbygging siden det er veldig effektivt til rask økning av styrke og muskelmasse samt reduksjon av kroppsfett.

Currently on: 10 mg ed LGD-4033 (Anabolicum) and 20 mg ed GW-501516 (Cardarine) from www.SARMSX.com. Research project for 12 weeks from August 7th until October 29th. 3-day minimalist-style program build aroud the basics and some progressive overload for muscle mass and maintaning of strenght.  Moderate intensity, long-duration cardio for fat loss. Calorie at  +250 to +500 above maintenance level. Focus on development for body fat, strength, muscle mass and body weight. General objectives for muscle mass (increase), strength (maintaning) and fat (unchanged or limited increase) since target is weight increase (bulking).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anahera

Anahera

42, Utlandet

I am quiet, systematic and technical nature and a clever, inventive mind, attentive to detail. I like to finish what I start without interruptions and also to have everything in its place and properly organized. I am inclined to be quiet, reserved, patient and conservative, preferring to test and prove everything to my own satisfaction before committing myself. I take life seriously and can be easily and deeply hurt and go into moods which can be quite extreme at times, causing turmoil and unhappiness. I find it difficult to join in light conversation with those with whom I am not well acquainted. I could feel quite alone and uncommunicative. My limited verbal expression (except with those involved in my field of interest) makes it difficult for me to communicate my deeper thoughts even to those closest to me. Friendships and personal association are accordingly restricted. Contact: anahera@protonmail.com

Kategorier

Arkiv