hits

Avslutning på S-4 (Andarine)

.

Jeg er ferdig med forskningsprosjektet på 8 uker med S-4 (Andarine) fra SarmsX (www.sarmsx.com). Det har vært følgende doseringer for preparatet i perioden:

 • Uke 1 og 2: 50 mg ed (dvs. 1 ml)
 • Uke 3 og 4: 60 mg ed (dvs. 1,2 ml)
 • Uke 5 og 6: 70 mg ed (dvs. 1,4 ml)
 • Uke 7 og 8: 80 mg ed (dvs. 1,6 ml)

 

S-4 (Andarine) har kort halveringstid på ca. 4 - 6 timer og det er derfor fornuftig med fordeling av doseringen. Jeg valgte å ta den første doseringen om morgenen og den andre doseringen ca. 4 - 6 timer senere. Den ene doseringen ble i de fleste anledninger tatt ca. 30 minutter før treningsøkten for styrke. Det ble benyttet en protokoll med kontinuerlige og progressive økninger i doseringene for vurdering av toleranseevnen og potensielt begrensning av bivirkninger for øyne. Det har ikke vært bivirkninger av slik karakter at det har vært nødvendig med bruk av 5 - 2 protokollen, dvs. 5 dager på og 2 dager av. Oppdateringene på bloggen for forskningsprosjektet i perioden har vært som følgende:

 

Det er følgende tekniske og teoretiske beskrivelser av SARM som ble benyttet:

 • S-4 (Andarine) er en oralt partiell agonist for androgene reseptorer. Virkestoffene binder seg til de androgene reseptorene og bidrar til anabole aktiviteter for bein og muskler slik at det blir økning i proteinsyntesen. Slike egenskaper innebærer at S-4 (Andarine) kan opprettholde og øke muskelmassen. Det er også evne til økning av skjelettmuskelstyrke, reduksjon av kroppsfettet og forhindre beintap. S-4 (Andarine) kan bidra til betydelig økning i styrke, bedre utholdenhet og raskere restitusjon. I motsetning til steroider er det ingen androgene bivirkninger. S-4 (Andarine) har imidlertid bivirkninger for øyne. En metabolitt av S-4 (Andarine) binder seg til reseptorene i øyet og det forårsaker en gul farge ved skifte fra mørke til lyse områder, dvs. det påvirker nattsynet. Arten og omfanget av bivirkningene er avhengig av toleranseevnen. Det er ingen aromatisering for S-4 (Andarine), ingen konvertering til østrogen og det skal heller ikke bli økning av nivået for østrogen. Siden det er begrenset med androgene aktiviteter kan S-4 (Andarine) bidra til mer hardhet og vaskularitet for muskulaturen. Det er ingen vannretensjon eller giftighet. Det kan bli en mindre undertrykkelse av egenproduksjon av testosteron ved bruk av S-4 (Andarine). Et behandlingsopplegg (PCT) etter bruk kan være aktuelt, men restitusjonstiden er bare på ca. 2 - 3 uker etter avslutning.
 • Jeg viser også til produktbeskrivelsen på websiden til SarmsX for nærmere informasjon.

 

Arbeidsbetingelsene for forskningsprosjektet var som følgende: Styrketreningen var et 3-splitt program (bryst/skulder/triceps, rygg/biceps og bein) som ble gjennomført 6 ganger i uken, dvs. 48 treningsøkter på 8 uker. Styrketreningen var fordelt på ren styrke (3 - 5 repetisjoner og 5 sett) og hypertrofi (8 - 10 repetisjoner og 4 sett). I de første 3 dagene var det fokus på ren styrke, mens i de siste 3 dagene var det fokus på hypertrofi. Hver treningsøkt bestod av 4 ulike øvelser og varigheten var på ca. 1 til 1,5 time. Vektbelastningen var på ca. 85 - 90 % av 1RM for ren styrke og ca. 75 - 80 % av 1RM for hypertrofi. Kardiotreningen var løping (rolig langkjøring) i et segment på ca. 5,3 km på Strava og det ble gjennomført ca. 2 - 3 ganger i uken. Det har  vært fokus på "moderat intensitet", dvs. begrensning for hjertefrekvensen på inntil 150. I tillegg har det vært treningsøkter for kampsport ca. 2 ganger i uken og det er noe krevende og sammensatte treningsøkter med øvelser for teknikk, fleksibilitet, balanse, fokus, konsentrasjon, styrke og utholdenhet. For kostholdsplanen har det vært energi-/kaloriunderskudd på ca. -250 til ca. -500 kcal med et sunt og næringsrik kosthold. Det har vært begrenset med avvik i kostholdsplanen (dvs. mindre enn de 10 % som er tillatt) og jeg har hovedsakelig vært i en øvre delen av intervallet for energi-/kaloriunderskuddet. Målsetningen for kroppsvekten var vektreduksjon på minimum -5 kg i perioden og fettprosent på 10-tallet. Det er ingen bruk av legemidler, kosttilskudd eller andre supplement i forskningsperioden for å begrense antall faktorer som kan påvirke muskelmasse, kroppsfett og styrke.

Før oppstart på prosjektet ble det satt målsetninger for styrke, muskelmasse og kroppsfett. Det var generelle målsetninger om bevaring av muskelmasse, opprettholdelse av styrken og vesentlig reduksjon av kroppsfettet, dvs. fokus på vektreduksjon (cutting) før sommeren ("sommerkroppen")

1RM for baseøvelsene (benkpress, knebøy og markløft) var på 506 kg før oppstart på prosjektet (jfr. test pr. 28.02.2017 etter avslutning på forrige forskningsprosjekt med Ostarine). Test av 1RM etter avslutning av prosjektet viste en samlet vektbelastning på 496 kg, dvs. reduksjon på -10 kg (-1,98 %). Det var opprettholdelse av styrken for knebøy, men -5 kg (-3,65 %) for benkpress og -5 kg (-2,61%) for markløft. Det virker som muskulaturen i bein er mindre sårbar og mer stabil enn den øvrige muskulaturen ved fokus på vektreduksjon. Det var ingen positive mereffekter på styrken fra S-4 (Andarine) og resultatene som er oppnådd er innenfor rammen av tidligere prosjekter med bruk av konvensjonelle og ikke-anabole kosttilskudd ved fokus på vektreduksjon. I et tilsvarende prosjekt med bruk av PES Alphamine i oktober 2016 ble det reduksjon av ren styrke med -2,15 % (dvs. -10 kg fra 466 kg til 456 kg). Det er sammenfallende med endringene i dette forskningsprosjektet. Jeg synes at utviklingen for ren styrke var svakere enn forventet og det var skuffende at "sommerkroppen" ikke klarte å opprettholde bestenoteringene fra det forrige forskningsprosjektet. Det var indikasjoner på svakhet i muskulære utholdenheten i begynnelsen av prosjektet med dosering på 50 - 60 mg ed, men i avslutningen var det positive opplevelser ved at de tapte repetisjonene ble gjenvunnet etter økning av doseringen til 70 - 80 mg ed. Med økende energi-/kaloriunderskudd på ca. -500 kcal og en mindre forkjølelse (ca. 5 - 6 dager med sykdom) ble det reduksjon av antall repetisjoner både på treningsøktene for ren styrke og hypertrofi i den siste uken. Jeg mener at det var tilstrekkelig med tid for gjenopprettelse av styrken etter sykdom (ca. 9 - 10 dager siden friskmeldelse), men med energi-/kaloriunderskudd blir det trolig ikke full restitusjon og helbredelse for kroppen. Ytelsen på løpstreningene ble imidlertid ikke påvirket i sykdomsperioden. Jeg var under 4:00 min/km på samtlige løpstreninger i de siste 2 ukene av forskningsprosjektet.

Jeg mener at bevegelsene i kroppsvekten har vært ustabil i perioden. Jeg bruker ikke baderomsvekten i forskningsprosjekter (dvs. for å unngå de psykologiske effektene av daglige eller ukentlige bevegelser). Basert på posering eller fleksing av muskler foran speilet var det indikasjoner på at kroppsvekten ble redusert med ca. 2 - 3 kg i første halvdel av forskningsprosjektet, men etter økning av doseringen og energi-/kaloriunderskudd i øvre delen av intervallet fra -250 til -500 ble det betydelig vektreduksjon i andre halvdel av forskningsprosjektet. Beltespennet på buksen ble strammet inn med 2 hakk i de siste ca. 3 - 4 ukene. For meg er det ca. 4 - 5 kg i kroppsvekt for hvert hakk på beltespennet. Den offisielle innveiingen på treningssenteret ved avslutning ble på 80,1 kg (dvs. -8,7 kg og -9,79 %). Vektreduksjon var betydelig større enn -5 kg som var målsetningen. Dette er mer enn forventet basert på kostholdsplanen. Det er indikasjoner på at de teoretiske beskrivelsene for S-4 (Andarine) om minimering av lipoprotein lipase (LPL), nedbrytning av fettvevet, bruk av fett som foretrukket energikilde for kroppen og rask reduksjon av overflødig fett kan være rettmessige og troverdige.

Det var rask og god restitusjon etter treningsøktene siden det ikke var forsinket muskelømhet (doms) av vesentlig omfang i løpet av perioden. Det var noe økende omfang av muskel- og leddsmerter i forbindelse med forkjølelsen, men ingen problemer med dette ut over sykdomsperioden. Det har ikke vært skader, muskelsmerter, tørre ledd eller andre helseproblemer.

Det har ikke vært identifiserbare bivirkninger for hud, hår, søvn, matlyst, kropp, mental helse eller den generelle velvære. Det er heller ingen indikasjoner på endringer i blodtrykk eller forhøyede nivåer for østradiol. Det var imidlertid indikasjoner på reduksjon av egenproduksjon av testosteron. Libido ble betydelig nedsatt og det var manglende nattlige ereksjoner. Jeg merket indikasjoner på dette etter ca. 3 uker (dvs. dosering på 60 mg ed). Det er ikke uvanlig med undertrykkelse av egenproduksjon ved bruk av SARM, men gjenopprettingsperioden skal være kortvarig etter avslutning (dvs. ca. 2 - 3 uker). Et kortvarig behandlingsopplegg med Nolvadex fremstår som fornuftig for meg. Nolvadex er et SERM (selektiv østrogen reseptor modulator) som binder seg til østrogen reseptorene i stedet for østrogen, dvs. det hindrer eller blokkerer for østrogenet. Det blir også økt utskillelse av follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH) som kan gi økning i egenproduksjon av testosteron. Etter forskningsprosjektet blir det derfor et behandlingsopplegg (Post Cycle Therapy PCT) på 4 uker med bruk av Nolvadex (Generic Pharma, GP) med standard protokoll på 40 - 40 - 20 - 20 mg ed. Som ventet ble det også de sedvanlige og kjente bivirkningene for øyne. Jeg betraktet egentlig dette som positivt siden det ble bekreftelse på at det virkelig var virkestoffer for S-4 (Andarine) i preparatet fra SarmsX. Det var ingen bivirkninger på 50 mg ed, men umiddelbart etter økning av doseringen til 60 mg ed i uke 3 ble det nattblindhet. Ved toalettbesøk om natten var det følelse av å ikke finne frem i stummende mørke og det ble nødvendig å bruke dempet takbelysning for å finne frem. Når det var mørkt om natten var det helt mørkt for meg slik at tilpasningsevnen til nedsatt belysning ble totalt fraværende. Det antas derfor å være innenfor rammen av definisjon for nattblindhet. Jeg måtte famlende finne frem til lysbryteren på veggen om natten når jeg skulle på toalett, men med litt dempet takbelysning var det ingen spesielle problemer. Jeg ble ikke sårbar for svak belysning eller tilvenning mellom mørke/lyse områder. Fra uke 4 ble det også gulaktig fargetoning for synet slik at fargeoppfattelsen ble påvirket, dvs. først i kunstig belysning (spotter, lysrør, TV mv.) og deretter også i naturlig lys slik at det ble permanent. Det ble noe gulaktig fargetone for de lyse hvite og grønne fargene. I naturlig lys var det spesielt påfallende ved redusert belysning. Den gulaktige fargetoningen endret hvordan lyset ble oppfattet for meg og det gule lyset stoppet. Det som var interessant (og faktisk litt positivt) med dette var at det ble god eller bedre kontrast i bestemte omgivelser. I overskyet vær, skumring og grålysning (demring) hvor det er flatt lys var den gulaktige fargetoningen for synet en fordel. Jeg fikk fornemmelse av at alt ble klarere. Det er slik at den gule fargetoningen filtrerte bort deler av fargespekteret (som for eksempel den blå fargen som har de korteste bølgelengdene) og konturer ble tydeligere for meg på løpstreningene om kvelden. Det virket derfor som øyets kontrastfølsomhet ble bedre i slike omgivelser. Årsaken til bivirkninger for øyne er at M1 metabolitten binder seg til reseptoren i netthinnen. Som følge av bivirkningene ble de kliniske studiene for medisinsk bruk (osteoporose, BPH, muskelsvinn mv.) på preparatet avsluttet hos GTx Inc, men bruken som prestasjonsfremmende middel ble videreført av andre aktører som har mer fokus på fordelene enn bivirkningene. Siden M1 metabolitten binder seg til reseptoren i øyet antas det også at den binder seg til hjertet og andre indre organer i kroppen. Brukererfaringer tilsier at bivirkninger for øyne blir borte innen ca. 4 - 5  etter avslutning, men det er ikke utenkelig at dette kan ha langsiktige virkninger som endringer av DNA/RNA molekylene gjennom gentranskripsjonsprosessen ved at det blir uopprettelige forandringer for kroppen. Det kan gi økt risiko for skarpsynsvekkelse (AMD, makuladegenerasjon) på et fremtidig tidspunkt.

Analysen av kroppens sammensetning (bodyanalyse) viser at kroppsvekten er redusert med -8,7 kg (-9,79 %), kroppsfettet er redusert med -3,5 kg (-29,17 % og muskelmassen er redusert med -3,1 kg (-7,03 %). Fettprosenten er på 10,7 %, dvs. reduksjon på -20,74 % fra 13,5 % i begynnelsen av mars 2017. Det er mulig å se endringer for kroppsfett ved posering eller fleksing av muskler foran speilet. Magemusklene er mer synlige og sammenlignbare med situasjonen i oktober 2016 hvor det var fettprosent på 9,6 %. Det er samme hakk i beltespennet på buksen som brukes nå. Det er noe høyere fettprosent, men midje - hoftemålet er på samme nivå. Det ekstra fettet (ca. 0,7 kg) er derfor fordelt på øvrige deler av kroppen. Ved fokus på vektreduksjon eller slanking får kroppen begrenset næring slik at glykogenlagrene blir redusert og tømt. I situasjon med energi-/kaloriunderskudd må derfor kroppen bruke energi fra et annet sted. Bruk av fett som energikilde er selvsagt foretrukket i slik situasjon, men når også fettreservene blir redusert henter kroppen energi fra muskelcellene. Problemstillingen er gjerne at kroppen ivaretar fettlageret og væske i større grad enn muskelmasse i sparemodus. For meg virker det som kroppen har brukt ca. 53 % av fettlageret (-3,5 kg) og ca. 47 % av muskellageret (-3,1 kg) som energikilde i perioden med energi-/kaloriunderskudd. Det har vært fokus på karbohydrater før trening (dvs. havregryn til frokost) og etter trening (tilbehør som ris, pasta eller poteter til middag) samt at det har vært tilstrekkelig med proteiner (kjøtt, kylling, fisk, egg mv.) til måltidene. De 10 % i avvik som er tillatt er også matvarer med høyt innhold av karbohydrater. Det har vært fett i moderate mengder. Det synes ikke å være åpenbare feil, mangler eller tabber i kostholdsplanen som skulle tilsi tap av muskelmasse av slik størrelse.

Ut i fra mine vurderinger var det ingen positive effekter på styrke og muskelmasse fra S-4 (Andarine), men det synes å være positive effekter på kroppsfettet siden vektreduksjon er noe større enn hva som var forventet basert på kostholdsplanen med energi-/kaloriunderskudd på ca. -250 til -500. Problemstillingen er at det finnes andre preparater som er mer egnet for kroppsfett, fettforbrenning mv. og som ikke har bivirkninger slik som S-4 (Andarine). Bruken av SARM er hovedsakelig som følge av de anabole egenskapene på styrke og muskelmasse siden det er prestasjonsfremmende middel. Når slike egenskaper er fraværende samt som det blir bivirkninger (nattblindhet, fargeoppfattelse, undertrykkelse) fremstår det som lite hensiktsmessig å bruke preparatet. Jeg hadde mye større forventninger til S-4 (Andarine) siden preparatet er registrert på dopinglisten til idretten som "øvrige anabole stoffer" av Anti-Doping Norge (ADNO) og sammenlignet med testosteron og andre steroider (Anavar, Winstrol) i markedsføringen av leverandørene. Basert på de teoretiske beskrivelsene skal vektreduksjon være det optimale bruksområdet til S-4 (Andarine), dvs. fokus på reduksjon av kroppsfett, bevaring av muskelmasse og opprettholdelse av styrke ved energi-/kaloriunderskudd. Det er i slike situasjoner at fordelene med anabole og androgene effekter for muskelvevet kan benyttes, dvs. anabole aktiviteter for bein og muskler slik at det blir økning i proteinsyntesen. Ifølge de teoretiske beskrivelsene skal det være betydelig økning av styrke og steroid-lignende resultater på muskelmassen. Test av 1RM og kroppsanalysen viser at beskrivelsene fremstår som feilaktige og lite troverdige.

Reduksjon i vektreduksjon på -8,7 kg er fordelt med ca. 40 % for kroppsfett, ca. 36 % for muskelmasse og ca. 24 % for annet. I tillegg ble det reduksjon av styrken med -1,98 %. Egenskapene for styrke og muskelmasse fremstår som fraværende og vektreduksjon synes ikke å være det optimale bruksområdet for S-4 (Andarine). Det er ingen indikasjoner på bevaring av muskelmasse eller begrensning i tapet av muskelmasse samt at det er ikke opprettholdelse av styrken.

Det er positivt med fettprosent på 10,7 % og "sommerkropp" i midten av juni 2017, men det er skuffende med den betydelige reduksjon av muskelmasse og at det ikke ble opprettholdelse av bestenoteringene i styrkeøvelsene fra det forrige prosjektet. Det er ikke samsvar mellom de teoretiske beskrivelsene fra leverandøren (dvs. "the strongest SARM", "lean body mass builder", "increase lean body mass", "huge amounts of strength", "strength gains are obtained rapidly", "steroid like results", "maintain and add lean body mass", "increased performance in the gym") og de resultatene som ble oppnådd i forskningsperioden på 8 uker.

Complete - Final research review after 8 weeks with S-4 (S4 Andarine from SarmsX, www.sarmsx.com). Dosage at 50 mg/1ml ed for week 1 & 2, 60 mg/1,2ml ed for week 3 & 4, 70 mg/1,4 ml ed for week 5 & 6 and 80 mg/1,6 ml ed for week 7 & 8. Athletic dose for physique and performance improvement. Results on body composition changes and strength after 8 weeks with cutting:

 • Strength -1,98 % (-10 kilo, from 506 kilo to 496 kilo for bench press, squat and deadlift).
 • Muscle mass -7,03 % (-3,1 kilo, from 44,1 kilo to 41,0 kilo).
 • Body weight -9,79 % (-8,7 kilo, from 88,8 kilo to 80,1 kilo).
 • Body fat -29,17 % (-3,5 kilo, from 12,0 kg kilo to 8,5 kilo). Body fat at 10,7% vs. 13,5 %.
 • Main conclusion: Disappointing development for both body composition and strength. Not recommended to use for physique enhancing and/or performance enhancing. S-4 (Andarine) seems to be a weak SARM with limited capabilities and cutting is not the appropriate environment for this drug. Side-effects far out weight the benefits (if there is any). I'm put off from using this drug ever again.
 • Significantly decrease for body fat is on the positive side (vascularity enhancer, hard look, no water retention, fat burning), but no maintenence for muscle mass in a hypocaloric environment or a cutting protocol (calories at -250 to -500 below maintenance level). No indications for anabolic or androgenic effects in muscle tissue. The drop in metabolic rate and hormone levels (T3, IGF, testosterone) with the lack of calories is a "perfect" catabolic environment and S-4 (Andarine) did not have any properties or capabilities to stop, prevent, reduce or limit the loss of muscle mass. Both body fat (-3,5 kilo) and muscle mass (-3,1 kilo) was decreased significantly and almost equaly when cutting. Maintaining (or increasing) muscle mass with S-4 (Andarine) was mission impossible.
 • No ability to maintain (or increase) strength. There is no steroid like results. No increased performance in the gym when taken prior to workout. Strength went down -1,98 % and this is comparable with former research projects for cutting with ordinary and non-anabolic supplements. I expected much more from S-4 (Andarine) since it is classified as "other anabolic agents" by The World Anti-Doping Agency (WADA) and being compared to testosterone ("a third of the affinity of testosterone") and other forms of steroids (Anavar, Winstrol).
 • Positive effects for endurance at moderate intensity (heart rate at -150), long-duration (5k) running, but this was not the primary target for research project.
 • No side-effects at 50 mg ed in the first two weeks. Night vision problems (night blindness) at +60 mg in the third week. Yellow tint was noticed in both artificial light and natural light at +60 mg ed after four weeks. Similar side-effects at 70 mg ed and 80 mg ed. No changes or other side-effects at increasing dosage above 60 mg ed. The side-effects was not difficult to manage. No need to follow the 5 on 2 off protocol.
 • Indications for suppression at +60 mg ed (significantly reduced libido, lack of nocturnal erections, sex loss). No estrogen related concerns.
 • I decided to use Nolvadex (Generic Pharma, GP) at 40-40-20-20 mg ed as post cycle therapy (PCT) after reaserch project.
 • Blog updates is in Norwegian. Advice Google translate. Contact anahera@protonmail.com for questions, feedback, comments etc.

Én kommentar

lypo-spheric vitamin c online

16.06.2017 kl.07:51

Nice Information shared thanx...

Skriv en ny kommentar

Anahera

Anahera

42, Utlandet

I am quiet, systematic and technical nature and a clever, inventive mind, attentive to detail. I like to finish what I start without interruptions and also to have everything in its place and properly organized. I am inclined to be quiet, reserved, patient and conservative, preferring to test and prove everything to my own satisfaction before committing myself. I take life seriously and can be easily and deeply hurt and go into moods which can be quite extreme at times, causing turmoil and unhappiness. I find it difficult to join in light conversation with those with whom I am not well acquainted. I could feel quite alone and uncommunicative. My limited verbal expression (except with those involved in my field of interest) makes it difficult for me to communicate my deeper thoughts even to those closest to me. Friendships and personal association are accordingly restricted. Contact: anahera@protonmail.com

Kategorier

Arkiv