hits

44 av 48 (S-4)

44. trening (rygg og biceps):

  • Markløft - 5 x 5 på 167 kg (87 % av 1RM)
  • Chin-up - 5 x 5 på 25 kg
  • Stående bicepscurl (Z-stang) - 5 x 5 på 56 kg
  • Sittende hammercurl (hantler) - 5 x 5 på 23 kg

 

Det var ingen endringer i vektbelastningen eller antall repetisjoner sammenlignet med forrige treningsøkt (dvs. 38 av 48). Det var imidlertid en mindre svakhet for grepsstyrken og det ble bare 4 repetisjoner på det siste settet (dvs. til sammen 24 repetisjoner på de 5 settene). Jeg klarte 5 x 5 på øvelsen med chin-up, men det var noe smerter og ubehag i muskulaturen i øvre delen av høyre arm. Det var også svakhet for benkpress i går. Jeg tenker at dette har sammenheng med forkjølelsen i forrige uke. Jeg håper fortsatt at det er tilstrekkelig tid for gjenoppretting av styrken etter sykdom, men det er en begrenset tidsramme siden dette er den siste uken av forskningsprosjektet. På nåværende tidspunkt fremstår det som mer sannsynlig med reduksjon av styrke enn opprettholdelse av styrke på den kommende test av 1RM.

Jeg har tidligere nevnt (dvs. 39 av 48) at det var grums, krystaller, krystallisering mv. i den tredje flasken med S-4 (Andarine) fra SarmsX. Væsken ble imidlertid klar og gjennomsiktig etter kombinasjon med oppvarming av flasken i varmt vann og kraftig risting. Problemstillingen nå er at grumset kommer tilbake slik at øvelsen med oppvarming og risting må gjentas regelmessig. Jeg foretar kraftig risting av flasken før hver dosering, men i dag var det også nødvendig med oppvarming av flasken under varmt vann for å få klar og gjennomsiktig væske. Det er oppbevaring i romtemperatur slik at flasken er ikke blitt utsatt for ufordelaktige temperaturendringer etter mottak fra leverandør eller åpning for bruk, men innholdet synes å ha blitt påvirket av tidligere temperaturendringer. Grumset kommer tilsynelatende lett og raskt tilbake når det har vært krystallisering for væsken. Jeg tenker fortsatt at dette har ikke betydning for effektiviteten til preparatet. Det er i hvertfall ingen endringer for nattsynet og den gulaktige fargetoningen slik at bivirkningene er uendret. Virkestoffene synes å derfor være de samme.

I 2016 var det bruk av kapsler i forskningsprosjekter, mens det hittil i 2017 har vært bruk av flytende SARM. Leverandører av kapsler mener at ingredienser kan miste styrke og effektivitet i flytende form. Det blir også nevnt at kapsler blir ikke brutt raskt ned i magesekken og det blir derfor et jevnt opptak av virkestoffene kroppen. I tillegg kommer den åpenbare (men lite relevante) fordelen om unngåelse av den ubehagelige kjemiske smaken og lukten ved bruk av kapsler. Leverandører av flytende SARM mener imidlertid at ingrediensene er bare biologisk tilgjengelig som flytende kjemikalier og at innholdet i kapser er ikke SARM. Det er ofte påstander som at innholdet i kapser er prohormoner, efedrin eller andre sentralstimulerende midler. Jeg mener at argumentasjon er feilaktig og diskusjon er lite hensiktsmessig. SARM kan være biologisk tilgjengelig både som kapsler og som flytende kjemikalier samt at opptaket av virkestoffene i kroppen blir ikke påvirket om det er pulver eller væske. Jeg tenker at den egentlige problemstillingen er forskjeller i kvalitet på produktene fra leverandørene. Det er ingen tvil om at kvaliteten på slike uregulerte og ikke-godkjente legemidler er varierende. Det bør derfor ikke være fokus på valget mellom flytende eller kapser, men i stedet er det valget av leverandør, produkt, merke mv. som er avgjørende for resultatene. Brukererfaringer og omdømme til leverandørene, produktene, merket mv. er viktigere enn valget mellom kapsler eller flytende SARM. Det er ikke alltid samsvar mellom innholdet og etiketten. Dylan Gemelli (Personal Trainer, Gemelli Fitness) forsøker i en Youtube-video pr. 21.05.2017 å foreta sammenligning mellom kapsler og flytende SARM, dvs. hva som er mest effektivt og hva som gir grunnlag for bekymringer. Dylan Gemelli kan imidlertid ikke betraktes for å være en uavhengig og troverdig aktør i slike sammenhenger slik at det er åpenbart grunnlag for å være skeptisk til uttalelsene og videoene. Hans arbeidsoppgave er å bidra til markedsføring av preparater på informasjonskanalen iSarms for leverandøren SarmsX, mens han tidligere arbeidet for Sarms1. Ifølge egne uttalelser sluttet Dylan Gemelli hos Sarms1 siden det ikke var tilstrekkelig kvalitet på produktene, men han er oppdragstaker, ansatt mv. slik at arbeidsbetingelsene hadde trolig avgjørende betydning for beslutningen om å begynne hos SarmsX. Videoene på Youtube fremstår som informative og underholdende, men det er viktig å være oppmerksom på at dette er salgs- og markedsføringsbaserte fremstillinger av preparatene. Se videoen.

Det som blir interessant med det neste forskningsprosjektet er gjentakelsen av et tidligere prosjekt. I løpet av høsten 2016 var det et forskningsprosjekt på 6 uker med LGD-4033 (Legend) og GW-501516 (Cardarine) fra Olympus UK (Olympus Labs) som er leverandør av kapsler. I det neste forskningsprosjektet blir det bruk av LGD-4033 (Anabolicum) og GW-501516 (Cardarine) fra SarmsX som er leverandør av flytende kjemikalier. Jeg antar at oppstart for det neste prosjektet blir i løpet av august 2017 (dvs. etter sommerferien). Doseringene blir på 10 mg ed for LGD-4033 og 20 mg ed for GW-501516 (Cardarine) som er standard protokollen og det anbefalte nivået. Det blir et forskningsprosjekt med energi-/kalorioverskudd på +250 til +500 kcal slik at det er fokus på vektøkning (bulk). Målsetningene blir økning av muskelmasse, opprettholdelse av styrke og begrense økningen av kroppsfettet. I prosjektet med bruk av produktene fra Olympus UK (Olympus Labs) var det økning i kroppsfettet med ca. 58 %, kroppsvekten økte med ca. 11 %, muskelmassen økte med ca. 6 % og styrken økte med ca. 3 % (jfr. test av 1RM og analyse av kroppens sammensetning). Nøkkeltallene fra prosjektet var skuffende og resultatet var mye dårligere enn ventet. Økningen av kroppsvekten på 9,1 kg fra 80,6 kg til 89,7 kg var fordelt på ca. 50 % for fett, ca. 29 % for muskelmasse og ca. 21 % for annet. Det var ikke spesielt imponerende når halvparten av vektøkningen var fett. Det blir derfor en interessant vurderingssak om preparatene fra SarmsX gir andre effekter og resultater enn Olympus UK (Olympus Labs). En annen vurderingssak er tidsrammen for bruk av SARM. I de fleste sammenhenger er det beskrivelser om minimum ca. 4 - 6 uker for få effekter, men at ca. 8 - 12 uker er optimalt for å få fulle effekter fra virkestoffene. Jeg kommer til å bruke preparatene i et forskningsprosjekt på 12 uker, men det blir test av 1RM og analyse av kroppens sammensetning også i midten av prosjektet (dvs. etter 6 uker). Det blir derfor et tilfredsstillende sammenligningsgrunnlag mellom SarmsX og Olympus UK (Olympus Labs) som leverandører av SARM samt at forskjellene mellom 6 uker (kortvarig bruk) og 12 uker (langvarig bruk) blir identifisert og kartlagt. Er det vesentlige forskjeller i kvalitet på produktene mellom leverandørene? Er det vesentlige forskjeller mellom kortvarig og langvarig bruk av preparatene? Dette er problemstillinger som er grunnlaget for det neste prosjektprosjektet.

Det er mindre enn 1 uke igjen av det nåværende forskningsprosjektet med S-4 (Andarine). Det blir test av 1RM og analyse av kroppens sammensetning (bodyanalyse) i neste uke samt en avsluttende vurdering av preparatet.

Currently on: 80 mg ed S-4 (S4 Andarine from www.SARMSX.com). Research project for 8 weeks from April 17th until June 11th. 3-day body part split for mass and strength. Moderate intensity, long-duration cardio for fat loss. Calorie at  -250 to -500 below maintenance level. Focus on development for body fat, strength, muscle mass and body weight. General objectives for muscle mass (preservation), strength (maintaining) and fat (significantly decrease) since target is weight reduction (cutting). Night vision problems (night blindness) at 60 mg ed (no issues at 50 mg ed). Yellow tint is noticed in both artificial light and natural light.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anahera

Anahera

42, Utlandet

I am quiet, systematic and technical nature and a clever, inventive mind, attentive to detail. I like to finish what I start without interruptions and also to have everything in its place and properly organized. I am inclined to be quiet, reserved, patient and conservative, preferring to test and prove everything to my own satisfaction before committing myself. I take life seriously and can be easily and deeply hurt and go into moods which can be quite extreme at times, causing turmoil and unhappiness. I find it difficult to join in light conversation with those with whom I am not well acquainted. I could feel quite alone and uncommunicative. My limited verbal expression (except with those involved in my field of interest) makes it difficult for me to communicate my deeper thoughts even to those closest to me. Friendships and personal association are accordingly restricted. Contact: anahera@protonmail.com

Kategorier

Arkiv