hits

2 av 48 (S-4)

2. trening (rygg og biceps):

  • Markløft - 5 x 5 på 167 kg (87 % av 1RM)
  • Chin-up - 5 x 5 på 25 kg
  • Stående bicepscurl (Z-stang) - 5 x 5 på 56 kg
  • Sittende hammercurl (hantler) - 5 x 5 på 23 kg

 

Det var ingen endringer i vektbelastningen eller antall repetisjoner sammenlignet med den tilsvarende treningsøkten pr. 21.02.2017. Grepsstyrken var bedre enn ventet. Det var ingen problemer med chin-up og curls. Det er ingen stølhet eller forsinket muskelømhet (doms) etter treningsøkten i går. Formen er overraskende bra og det gir et godt grunnlag for vurdering av effekter i forskningsprosjektet.

S-4 har kort halveringstid (dvs. ca. 4 til 6 timer) og skal være hurtigvirkende. Ifølge de teoretiske beskrivelsene av preparatet skal det være mulig med identifisering av økning i styrke i løpet av kort tid ("strength gains are obtained rapidly"). Bruk av adjektivet "rapidly" er sterke beskrivelser som gir grunnlag for høye forventninger og det gir indikasjoner på at effektene skal skje raskt eller hurtig. Tilsvarende blir det anbefalt at en av de to daglige doseringene blir tatt ca. 30 min. før treningsøkten siden det kan gi bedre presentasjoner ("increased performance in the gym"), dvs. det gir indikasjoner på flere repetisjoner, økt vektbelastning, kortere pauser mellom settene mv. Hvis S-4 har slike umiddelbare effekter bør det være muligheter for identifisering av forbedringer på treningsøktene i løpet av den første uken. S-4 skal ikke være like sterkt i anabolske og androgene effekter som andre SARM slik at jeg har egentlig ikke forventninger om økning i styrke. Målsetningen for forskningsprosjektet er opprettholdelse av styrke og bevaring av muskelmasse ved fokus på vektreduksjon med energi-/kaloriunderskudd. Hvis S-4 skal ha potensiale for behandling av medisinske tilstander som muskelsvinn, osteoporose og godartet prostatahypertrofi bør det være egenskaper som gir bedre kroppssammensetning. En studie på rotter viser at S-4 kan gi økt beinstyrke, økt muskelmasse og redusert kroppsfett, dvs. indikasjoner på muligheter i behandling av osteoporose hos både kvinner og menn.

Det er foreløpig ingen negative effekter på nattsynet ("night vision problems"), men jeg antar at det kan bli problemstillinger med dette innen rimelig tid. En metabolitt av S-4 binder seg til reseptoren i øyet slik at nattsynet kan bli svekket. Jeg er oppmerksom på beskrivelser om gul fargetone og tidkrevende tilvenning for nattsynet ved redusert belysningsstyrke. Jeg antar at det kan ta ca. 3 - 4 dager bør metabolitten binder seg til reseptoren i øyet og hvis det blir antydninger til nattblindhet ved dosering på 50 mg ed er det tvilsomt om det er grunnlag for økning av doseringene for meg. Jeg skal uansett gjennomføre de første 2 ukene i sin helhet før det foretas vurderinger av evt. justeringer i doseringene og/eller overgang til 5/2-protokollen.

SARM er registrert på dopinglisten til Anti-Doping Norge (ANDO) under dopinggruppe S1 (anabole stoffer) som "øvrige anabole stoffer". SARM er et anabolt stoff, men det er ikke et steroid. S-4 (Andarine) er sammen med Ostarine (MK-2866) de eneste SARM som er navngitt som eksempel på dopinglisten. Det er bare gitt eksempler slik at listen er ikke fullstendig. Det er slik at preparater som er i kategorien for SARM er ikke tillatt innenfor idretten.

Den 1. treningsøkten med løping er gjennomført. For å begrense belastningen for kneet (jfr. skaden som oppstod i det forrige prosjektet med Ostarine) er det fokus på rolig langkjøring i dette forskningsprosjektet. Treningsøkten består av løping med moderat intensitet (dvs. hjertefrekvens på 140 til 150) i et segment på ca. 5,3 km. Tiden ble på 24:30 min, dvs. 4:36 min/km. De tekniske beregningene viser 530 kcal. Det var jevn pustefrekvens og noe varme/svette, men egentlig en god løpsfølelse. Utholdenheten er tilsynelatende bedre enn jeg hadde forventet. Tiden var betydelig bedre enn ca. 5:00 min/km som er målsetningen for distansen. På ca. 6 - 7 prøvetreninger i de 3 siste ukene har tidene vært innenfor rammen av 27:30 min. til 30:30 min. Tiden på den første treningsøkten i forskningsprosjektet var derfor noe overraskende. Det er ikke utenkelig at deler av fremgangen kan tilordnes bruk av SARM, men jeg antar at dette er hovedsakelig som følge av bedre motivasjon, konsentrasjon og fokus i perioden hvor jeg er "på" sammenlignet med perioden hvor jeg er "av". Jeg skal unngå at dette blir konkurransepreget og gjennomsnitt hjertefrekvens skal ikke være over 150 på treningsøkten slik at det blir moderat intensitet. Dette er et godt utgangspunkt for sammenligning for den resterende perioden av prosjektet. Jeg skal foreta sammenligninger av tid, kalorier, gjennomsnitt tempo, gjennomsnitt hjertefrekvens (puls) mv. Det skal derfor være mulig å foreta identifisering av evt. endringer i utholdenhet. Ifølge de teoretiske beskrivelsene av S-4 skal det bli bedre utholdenhet ("huge amounts of stamina") slik at det bør være muligheter for forbedring av tiden på 4:36 min/km på distansen i løpet av de neste 8 ukene. Adjektivet "huge" gir også grunnlag for høye forventninger til forbedringer i kondisjon, men siden dette er sekundære elementer i forskningsprosjektet blir det ingen løpstester med maksimal ytelse. Evt. fremgang skal være uten at den følte anstrengelsen eller gjennomsnitt puls (med moderat intensitet) blir påvirket.

Currently on: 50 mg ed S-4 (S4 Andarine from www.SARMSX.com). Research project for 8 weeks from April 17th until June 11th. 3-day body part split for mass and strength. Moderate intensity, long-duration cardio for fat loss. Calorie at  -250 to -500 below maintenance level. Focus on development for body fat, strength, muscle mass and body weight. General objectives for muscle mass (preservation), strength (maintaining) and fat (significantly decrease) since target is weight reduction (cutting).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anahera

Anahera

42, Utlandet

I am quiet, systematic and technical nature and a clever, inventive mind, attentive to detail. I like to finish what I start without interruptions and also to have everything in its place and properly organized. I am inclined to be quiet, reserved, patient and conservative, preferring to test and prove everything to my own satisfaction before committing myself. I take life seriously and can be easily and deeply hurt and go into moods which can be quite extreme at times, causing turmoil and unhappiness. I find it difficult to join in light conversation with those with whom I am not well acquainted. I could feel quite alone and uncommunicative. My limited verbal expression (except with those involved in my field of interest) makes it difficult for me to communicate my deeper thoughts even to those closest to me. Friendships and personal association are accordingly restricted. Contact: anahera@protonmail.com

Kategorier

Arkiv